Municipi de La Pera

Vista de La Pera
Vista de La Pera

El terme municipal de la Pera, d’11, 51 km2, al sector NW de la comarca, comprèn, a més del poble de la Pera, cap de municipi, els pobles de Púbol i Pedrinyà i el veïnat de Riuràs. La Pera limita amb Foixà (N), Rupià (E), Corçà (SE), Madremanya, del Gironès (S), Sant Martí Vell, del Gironès (W), i Flaçà (NW).

El territori és accidentat pels contraforts nord-orientals de les Gavarres, però té un ample sector central, la vall de la Pera, que és una depressió lleugerament ondulada, drenada per la riera de la Pera, que aflueix al Ter per la dreta ja dins el terme de Flaçà. La riera de Púbol i altres petits torrents formen part de la seva reduïda conca. Els turons més alts, a l’W, al límit amb Sant Martí Vell, arriben a assolir els 167 m.

Vista de Púbol
Vista de Púbol

La carretera comarcal de Girona a Palamós travessa el sector NE del territori i en surt un brancal vers la Pera, d’on parteixen uns altres dos brancals vers Púbol i Pedrinyà. També es pot accedir a Púbol, directament des de la carretera comarcal, per una carretera asfaltada a l’alçada de la benzinera de La Pera, o bé per una altra carretera que té el seu accés des de Cassà de Pelràs