2007

NOVA WEB DE LA PERA

Des del dia 26 de febrer de 2007 s’ha posat en marxa el web renovat de la Pera

 

FORMALITZAT UN GOVERN D’UNITAT A L’AJUNTAMENT DE LA PERA

Juny de 2007

Després de les últimes eleccions municipals i arrel dels resultats que van comportar la proclamació del GIP (Grup d’Independents per La Pera), com a llista guanyadora, amb quatre regidors electes, aquesta candidatura, encapçalada per Josep Pi i Negre, ha ofert un govern d’unitat a CIU (Convergència i Unió), amb tres regidors electes i amb Llúcia Fernández Ruíz al capdavant.

Després del dissabte, 16 de juny, en que va ser proclamat Josep Pi i Negre com alcalde del municipi en substitució del convergent Benjamí Artigas Burch, ambdues formacions van concretar un pacte pel qual constituirien un govern d’unitat municipal.

 

L’AJUNTAMENT DE LA PERA HOMENATJA BENJAMÍ ARTIGAS, DESPRÉS DE VINT-I-VUIT ANYS COM A ALCALDE DEL MUNICIPI

Juny de 2007

L’Ajuntament de La Pera va retre un homenatge a Benjamí Artigas i Burch, que ha estat alcalde del municipi durant vint-i-vuit anys, des de les primeres eleccions democràtiques de 1.979 i fins a l’últim procés electoral del maig d’aquest any.

L’acte va tenir lloc en el decurs de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el passat dimarts, 11 de setembre i enmig del tradicional dinar popular que es celebra anualment amb els veïns del municipi. En el mateix se li va fer lliurament d’un rellotge commemoratiu de mans del nou Alcalde de La Pera, el Sr. Josep Pi Negre.

 

 

PRIMERA EDICIÓ DE LA POEPERA

Setembre de 2007

El dia 8 de setembre de 2.007, va tenir lloc a La Pera la primera edició de la POEPERA. Amb aquest nom es va batejar la primera trobada de poetes catalans i andorrans que va tenir lloc a diferents llocs del nucli de La Pera, amb una assistència de més de 200 persones, entre convidats, poetes i col·laboradors. L’acte va acabar amb un sopar popular a la plaça.

 

JOAN SAURA INAUGURA EL NOU PARC DE BOMBERS DE LA PERA

Setembre de 2007

El passat dia 19 de setembre de 2.007, el Conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació del Govern de la Generalitat de Catalunya, l’Hble. Sr. Joan Saura i Laporta, va inaugurar el nou parc de bombers de La Pera que la Generalitat ha construït sobre una parcel·la cedida per l’Ajuntament en el Polígon Industrial del municipi.

Abans de desplaçar-se al Polígon Industrial, el Conseller Saura va visitar l’Ajuntament de La Pera, acompanyat del Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Jordi Martinoy, i del President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sr. Ricard Herrero, on va poder entrevistar-se breument amb l’Alcalde i signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament.

    

 

HAN FINALITZAT ELS TREBALLS ARQUEOLÒGICS DE LA CARRETERA DE LA PERA

Octubre de 2007

Després de més de tres mesos de treball intermitent, les excavacions arqueològiques al costat de la carretera d’accés a La Pera van acabar a mitjans d’octubre. Allà hi havia hagut enclavada una vila romana d’entre el segle I i el V després de Crist i hi van trobar el que serien les restes d’un taller.

L’empresa Janus, que portava a terme les excavacions, va comunicar a la Diputació de Girona que els treballs de l’ampliació de la carretera podien seguir d’acord amb el projecte previst, eliminant o asfaltant damunt les restes de la vil·la, una vegada extrets els materials més valuosos. Entre aquests materials hi ha ceràmiques, óssos i objectes metàl·lics, com ara ganivets, que han passat a possessió de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, qui ja ha donat el seu permís per a la represa de les obres de la carretera.

 

XXVIIIena PUJADA ALS ÀNGELS

Octubre de 2007

El passat 21 d’octubre va tenir lloc la XXVIIIena Pujada als Àngels, que s’ha convertit en una autèntica tradició en el municipi quan arriben els primers aires de la tardor. I és que des de 1.979 en que es va recuperar la tradició de pujar en romeria al Santuari dels Àngels, any rera any s’ha anat reiterant aquest esdeveniment que congrega gran part dels veïns i familiars de la gent del municipi.

Com cada any, a les 9 del matí va sortir el gruix de la gent que hi va pujar a peu des de Can Condom (aquest any van ser unes 80 persones) i tothom va arribar a temps per celebrar la missa al Santuari a les 12.30 hores. Acte seguit, va tenir lloc el tradicional dinar de germanor, amb concurs d’all i oli inclòs. En el dinar hi van participar al voltant de 280 persones.

 

LA CASTANYADA A L’ESCOLA DE LA PERA

Octubre de 2007

De tothom és sabut que pels volts de Tots Sants té lloc la tradicional castanyada. En aquests dies es couen castanyes i es fan panellets.

L’escola de la Pera no va ser menys i va celebrar aquest acte a les dependències del polivalent. L’esdeveniment va estar obert a tots els nens i nenes del municipi tot i que la majoria dels assistents formaven part de l’escola CEIP Pedra Blanca, que juntament amb els pares i mares van poder ballar les tradicionals danses i cantar les típiques cançons que formen part d’aquesta diada.