2008

MANIFESTACIÓ A LA PERA EN CONTRA DEL NOU PLA D’ENSENYAMENT

Abril 2008

Els sindicats d’ensenyament han creat unes bases que es van fent públiques de manera progressiva. Les esmentades bases fan referència a un canvi en la gestió del sistema d’ensenyament públic, com ara la possibilitat que una empresa sense ànim de lucre pugui comprar l’escola pública i encarregar-se de l’equip directiu. Per contra, en les bases no es parla en cap moment del pressupost, tema clau per tota escola, ni tampoc dels consells escolars, ampes i altres ens relacionats directament amb les escoles.
És per això que, el municipi de La Pera va manifestar el seu desacord amb tots aquests possibles canvis i l’ampa, els pares i el col•lectiu de mestres varen el•laborar una pancarta que va restar penjada tot el dia a les portes de l’escola per tal de fer palesa la noticia.

En relació a aquest desacord, el dia 14 de febrer va tenir lloc una manifestació a Girona on van assistir pares, mares i mestres que varen voler secundar la vaga. La participació va ser massiva, el resultat està per veure. Segons el Conseller, Ernest Maragall, l’avantprojecte del nou pla d’ensenyament està a punt de sortir.

CARNESTOLTES

Abril 2008

El dia 1 de febrer, divendres de carnestoltes, la ZER Empordanet va celebrar la seva diada de carnaval, a les instal·lacions del local polivalent.

Els alumnes de les tres escoles (Esclanyà, Ullastret i La Pera), varen voler aprofitar la diada per treballar el tema de la Natura, tot elaborant plats amb aliments com verdures i fruites. Després de fer els jocs de cucanya i les danses típiques de Carnestoltes, va tenir lloc una botifarrada per tots els assistents, prop d’un centenar. Havent dinat tots els alumnes de les tres escoles, mestres, membres de l’ampa i tots els pares i mares que varen poder i voler, es varen disfressar i varen formar una rua que va començar al polivalent i va recórrer els carrers de Púbol tot fent parada la plaça. En tornar al polivalent, els alumnes d’Esclanyà i Ullastret varen marxar en autobús cap els seus llocs de destí i els alumnes de La Pera varen donar per finalitzada la diada.

FIRA DE PASQUA

Abril 2008

El dissabte, 8 de març de 4 a 7 de la tarda, a la plaça de l’Església de la Pera va tenir lloc la Fira de Pasqua, organitzada per l’ampa i l’escola de La Pera amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Hi va haver un concurs de pastissos (FIRA DOLÇA), amb una votació, premis per als tres millors i un record per a tots els participants.

Es va organitzar també una FIRA ARTESANAL, on tothom hi va poder instal•lar la seva parada de productes artesanals, ceràmica, manualitats, joies… o bé productes naturals: plantes, olis, embotits, formatges, mel…

També hi va haver un MERCAT DE 2a MÀ, on tothom qui ho va voler, va poder posar la seva parada i aportar les seves coses a l’estand dels nens de l’escola, cedint un percentatge d’aquest benefici a la mateixa escola.

Per acabar hi van haver JOCS I TALLERS PELS NENS (tallers de maquillatge, pintar ous de Pasqua… i també jocs pels més petits).

CIRC A LA PERA – 20 abril de 2008

Maig 2008

Aquí teniu algunes de les fotos de l’acte:

 

EXPOSICIÓ DE FLORS A L’ESGLÉSIA DE SANT ANDREU DE PEDRINYÀ -10 al 12 de maig del 2008

Maig 2008

Aquí teniu algunes de les fotos de l’acte:

 

imagen-169 

 

FESTA MAJOR DE LA PERA 2.008

Juny 2008

Els dies 16, 17, 18 i 19 de maig va tenir lloc la Festa Major de La Pera, que es va obrir amb el pregó de l’hereu i la pubilla 2007-2008 (Lluís Nadal i Cristina Baulida) des del balcó de l’Ajuntament i es va cloure amb el sopar-popular el dilluns a la nit, on es van proclamar nous hereu i pubilla 2008-2009 Stefan Siegerp i Marta Ferrer.

En mig, hi va haver l’obra de teatre “Qui porta la truja a menar” del divendres, jocs per la mainada a la plaça el matí del dissabte i nit jove a càrrec dels grups GASPATXO i MAZONI, seguida d’una sessió de música DISCO amb el DJ RUBBER.

El diumenge hi va haver el tradicional ofici solemne amb acompanyament de coral en honor a la santíssima trinitat, 3 sardanes vermut a la plaça de l’església i concert i ball de fi de festa amb la cobla Internacional SELVATANA.

 

FESTA FINAL DE TEMPORADA DE LA UNIÓ ESPORTIVA LA PERA

Juny 2008

El dia 8 de juny es va realitzar la festa de cloenda de la temporada 2007/2008, amb un dinar amb jugadors/es, familiars i altra gent que s’hi va apuntar per donar recolzament. Durant el mateix es va fer entrega a tots els jugadors/es i entrenadors dels diferents equips d’un record de la temporada.

També, en Josep Pi Negre, com a President de la Unió Esportiva La Pera, li va fer lliurament d’una placa de record i reconeixement a Pere Condom Ametller, pels seus 30 anys de dedicació al Club i al futbol del municipi.

Es va concloure la festa amb un ball a càrrec del conjunt EMI-EN .

FESTIVAL DE JAZZ A LA PERA

Juny 2008

hora i trenta-cinc minuts de concert.

Dissabte, la cita era a la plaça de la Constitució de La Pera que, sigui dit de passada, no semblava la mateixa plaça de cada dia. A part de l’escenari, que estava muntat en el lloc que habitualment hi ha la barrera de l’escola, tots els racons estaven il•luminats amb molt de gust i decorats amb plantes que la feien molt elegant. Des de la plaça i, fent un circuit tancat, podies baixar pel carrer Vell i anar a parar a la plaça de l’Oli on hi havia els serveis. Des d’allà, passant pel carreró estret arribàvem a la plaça del Frontó. Si la de la Constitució feia goig, la del Frontó lluïa com mai.

La llum indirecta col•locada de manera estratègica la feia digne d’una vetllada inigualable. Allà estava ubicada una petita barra on se servien entrepans molt selectes, pastissos, begudes i cafè pels qui ho desitgessin, a uns preus populars.

En aquesta ocasió els artistes eren la Susana Sheiman, cantant reconeguda a nivell català, i l’Ignasi Terraza que feia el que volia amb el seu piano tot i la seva ceguesa.

Al ritme de la música apareixien uns efectes lluminosos a la paret de l’església que feien que hom s’hi encantés.

Després d’una mitja part per sopar, qui va voler, hi varen tornar, però aquesta vegada era el Quartet Toni Solà qui va engegar novament el concert. Com el nom indica, eren quatre músics; un d’ells, el saxofonista de l’Andreu

Buenafuente i el mateix que posa nom al quartet. Finalment, i per acabar, els dos grups varen tocar junts i amb això es va donar per tancat el Festival. Malgrat no haver-hi massa públic, els assistents varen ovacionar i aplaudir de manera càlida als artistes que s’hi varen ben lluir.

FESTA MAJOR DE PÚBOL

Novembre 2008

El primer dia de la festa es va fer la cantada d’habaneres, però només vàrem poder gaudir de la primera mitja part per què, quan ja acabàvem de fer el cremat se´ns va posar a ploure i vàrem haver de recollir mans a correr! A la tarda, però els petits i els no tan petits vàrem passar una estona divertida amb en Melonius i la Miranda, dos pallassos que ens varen fer cantar cançons i jugar una bona estona.

L’endemà, a dos quarts d’una, es va fer la missa amb acompanyament de coral i després de dinar i de païr-lo, va ser l’hora de les sardanes. A les sis de la tarda, la cobla Selvamar ens va fer una audició complerta de sardanes, les quals varen tenir força públic, tant ballador com espectador. Seguidament, el Conjunt Cafè Trio ens va oferir un concert de festa major bastant divers: des de cançons líriques fins a cançons clàssiques catalanes. Tot plegat es va acabar amb un ball de vetlla que va poder gaudir tothom perquè, per sort, el temps va aguantar i no va ploure!

L’endemà, a les 9 del vespre, tots aquells qui varen voler varen sopar a la plaça de Púbol en un sopar de germanor per cloure, d’aquesta manera, la festa major de Púbol.

Un moment de l’Ofici de la Festa Major de Púbol. 15-08-2008

 

LA POEPERA

Novembre 2008

L’acte va aplegar gent del poble i també foranis que no es varen voler perdre l’espectacle. L’edició d’enguany va introduir un element diferent a la de l’any anterior, ja que els poemes, en comptes de ser recitats, varen ser cantats. Un cop finalitzat tot el repertori, la festa va acabar amb un sopar per tots els assistents i també per tots els poetes.

Actuació musical durant la Popera cantada d’aquest any. 30-08-2008

 

11 DE SETEMBRE – DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Setembre 2008

 

XXIX PUJADA ALS ÀNGELS. 19 D’OCTUBRE

Novembre 2008

Les activitats varen ser les mateixes de cada any, que la gent del poble va seguir massivament amb renovada il•lusió:

Els que varen sortir a peu, varen fer-ho a les 9 del matí de Can Condom. La Missa va tenir lloc a les 12.30 hores al Santuari dels Àngels (aquest any el Mossèn Joaquim no la va poder oficiar per malaltia) i a continuació va tenir lloc el dinar popular, amb el ja tradicional concurs d’all i oli.

Moment del dinar popular de la XXIX Pujada als Àngels del Municipi de La Pera

 

CONCENTRACIÓ DE MOTOS A PÚBOL

Novembre 2008

16 de Novembre de 2008. N’eren més de 50 exemplars de models clàssics i varen estar estacionades al pàrking municipal una bona estona, mentre els seus propietaris donaven una volta pel poble i visitaven la casa-museu Castell Gala-Dalí.