2009

imagen

REPRESA DEL PLA ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL (POUM)26 de Novembre de 2009

Durant els mesos de desembre-gener s’espera tenir enllestits els estudis previs del mateix a fi de, tot seguit, iniciar un procés de participació ciutadana on es puguin recollir les aportacions de tothom.

També es va acordar suspendre llicències urbanístiques durant un any segons els següents acords:

“Primer.- Suspendre pel termini d’un any, de conformitat amb els articles 71.1. i 72.1 del Decret Legislatiu 1 / 2005 de 26 de juliol, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei d’Urbanisme, i articles 101 a 104 del Decret 305/2006 de 18 de juliol l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d’edificació de nova construcció, creació de nou habitatge o modificació de densitat dels existents, enderroc de construccions, modificació d’instal·lacions o ampliació d’activitats o usos concrets i altres autoritzacions municipals connexes per la legislació sectorial, així com la suspensió de la tramitació de plans urbanístics derivats concrets i de projectes de gestió urbanística i d’urbanització, en els àmbits d’estudi delimitats en el plànol de suspensió de llicències elaborat a l’efecte i que inclou els àmbits:

-Sòl urbà del nucli de Riuràs
-Sòl urbà del nucli de La Pera, sense incloure la zona d’equipaments situada a la banda de llevant del nucli, entre els nuclis de La Pera i Púbol.
-Sòl urbà de Púbol sense incloure l’àmbit de l’actual unitat d’actuació situada a la banda nord del nucli ni la zona d’equipaments situada a la banda oest del nucli.
-Sòl apte per urbanitzar de la zona de Pedrinyà, actualment delimitat per l’àmbit de Pla Parcial.

Es permetran les obres de rehabilitació, consolidació i millora dels edificis existents.

Segon.- L’àmbit temporal de la suspensió comprendrà, des de la publicació de l’anunci de suspensió en la forma que s’indica en el punt següent fins a l’aprovació inicial del pla d’ordenació urbanística municipal del municipi de la Pera, sempre que aquesta aprovació no superi el termini d’un any, de conformitat amb el que determina l’article 72-1 del Decret Legislatiu 1 / 2005 de 26 de juliol.

Tercer.- Publicar aquests acords al Butlletí Oficial de la Província de Girona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un diari de difusió provincial, al tauler d’edictes de l’ Ajuntament i a la pàgina web de l’Ajuntament i notificar a les persones interessades que tinguin presentades a l’Ajuntament sol·licituds per tramitació d’instruments d’ordenació i gestió urbanístics i d’atorgament de llicències.

Quart.- Disposar la consulta de l’expedient de suspensió que es tramita a la Secretaria de l’Ajuntament amb tota la seva documentació descriptiva i gràfica”

 

CAN PI HA TANCAT

8 de Novembre 2009

La PeraLa Pera

La Pera

La Pera

Després de més de seixanta-tres anys de servei al poble (1946-2009), la botiga de Can Pi ha tancat. L’últim dia formal d’obertura va ser el dia 8 de novembre de 2009, per bé que encara han continuat venent diaris fins al seu traspàs a Can Condom i també continuen venent tabac, fins que s’arregli la paperassa que els requereixen.La botiga la varen portar l’Enric i la Conxita, amb l’ajut dels seus cinc fills, fins al 1988, any en que els va agafar el relleu la Mª Carme i en Joan, fins a data d’avui.

El Butlletí Municipal els dedica la portada i l’entrevista del número de desembre de 2009, per tal d’agraïr-los la important contribució al poble que ha suposat la seva feina.

imgCAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG A LA PERA

2 de Novembre 2009

El Passat dilluns, 2 de novembre, va tenir lloc la tradicional campanya de donació de sang a La Pera, corresponent al període de tardor-hivern. Es fa aquesta campanya i una altra durant la primavera de cada any.

Els efectius del Banc de Sang de Girona varen instal·lar el seu material al Local Polivalent Municipal, com ve essent habitual des de fa pocs anys.

En aquesta ocasió, varen ser 24 persones les que es varen acostar a donar sang. 3 no ho varen poder fer i es varen fer 21 extraccions efectives.

 

RELLEU DE REGIDORS A L’AJUNTAMENT DE LA PERA

Octubre- novembre 2009

El passat mes d’octubre i per motius personals, va presentar la renúncia a la seva acta de Regidora d’Ensenyament, Cultura i Vida Social i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de La Pera, la Sra. Llúcia Fernández Ruíz, cap de llista de CIU en les últimes eleccions municipals de l’any 2007, cessant voluntàriament en totes les seves responsabilitats municipals.

El dia 2 de novembre, en el decurs del Ple ordinari de l’Ajuntament, va incorporar-se, en substitució de la Sra. Fernández, el Sr. David Sayols Serra, següent candidat en la llista de CIU

De moment, no s’ha concretat la redistribució de les funcions que venia assumint la regidora sortint.

 

FESTA DE SANT ANDREU DE PEDRINYÀ, SENSE SANT ANDREU

Novembre 2009

 

El passat diumenge, 29 de novembre, va tenir lloc la celebració de la tradicional Festa de Sant Andreu, Festa Major de Pedrinyà.

Els actes varen ser els mateixos de cada any: A les 12 hores va tenir lloc l’Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Cobla Baix Empordà i acte seguit es varen fer tres sardanes a la plaça del bosc de Pedrinyà, amb el tradicional sorteig de la Panera de Nadal, cedida per les botigues del municipi, que va anar a recaure a en Josep Mª Teixidor de Cal Trop.

En el decurs de la Festa es va fer l’exposició de les fotos que es varen presentar al concurs de fotografia que la JOPEPU havia organitzat amb motiu del trentè aniversari de la Pujada als Àngels i es va donar a conèixer el guanyador que va ser en Genís Andreu.

El que no va ser el mateix de cada any és que va ser el primer any que la Festa de Sant Andreu es va celebrar precisament sense la figura del Sant, doncs l’havíen robat pocs dies abans, juntament amb una imatge de la Mare de Déu dels Dolors que hi havia en un altar lateral. Les figures no tenien valor com a antiguitats i el Mossen ja va anunciar la seva propera reposició, tot i que, com a mesura preventiva, també va anunciar que l’església restaria tancada als visitants a partir d’ara.
Esperem que Sant Andreu, sinó representat, acompanyés a la gent que va assistir a la festa, si més no, en esperit.

La Pera

La Pera

La Pera

La Pera

 

XXX PUJADA ALS ÀNGELSJO.PE.PU.

18 d’Octubre de 2009

El passat diumenge 18 d’Octubre va tenir lloc la tradicional pujada als Àngels; aquesta vegada va ser la trentena. Per celebrar-ho la JOPEPU va obsequiar a tots els participants que pujaven a peu amb un termo commemoratiu amb la silueta del poble de La Pera dibuixada i també amb un tomba truites i un posa-culleres per la cuina a totes les famílies.

La jornada va ser un èxit de participació, ja que varen pujar a peu 125 persones i a dinar 305 persones. La Missa la va dir co-oficiar Mossèn Joaquim a l’hora habitual i els actes varen continuar amb el tradicional dinar. També es va fer el concurs d’all i oli que va guanyar el gendre d’en Ramon Batlle. La novetat d’aquest any però, era un concurs de fotografia que va organitzar-se i que finalment no va tenir massa participació.

El guanyador del concurs es va proclamar el dia de la Festa de Sant Andreu de Pedrinyà i va ser en Genís Andreu, que va guanyar 100 Euros. Aquest any el dia també hi va acompanyar i varem poder passar una jornada magnífica al Santuari dels Àngels.


La Pera

La Pera

La Pera

La Pera

ES REPREN PER SEGON ANY L’ESCOLA DE MARES I PARES DE LA PERA

Octubre 2009

La Pera

El mes d’octubre passat es va rependre l’Escola de Mares i Pares (EMP) i el Servei d’Atenció Individual (SAI) del Municipi de La Pera.

Com sabeu, l’EMP consisteix en un punt de trobada per tal de poder aprendre tècniques i coneixements de cara a l’educació dels fills, a través de sessions quinzenals d’una hora i mitja de durada aproximada i tenen lloc a La Pera els dijous, cada quinze dies, de 21-30 a 23 hores a l’aula del primer pis de l’Ajuntament.

El SAI té el mateix objectiu, però es treballa puntualment quan es demana, a partir d’entrevistes personals amb els pares i mares, prèvia concertació telefònica. Tenen lloc els mateixos dijous anteriors, però de 15.15 a 16.15 hores, a l’escola de La Pera.

La persona que ho porta és una especialista en la matèria, prové de l’Associació Girola-Cramp i es diu Maria Helena (Telf: 639.474.722).
Si alguna persona està interessada en participar en alguna d’aquestes activitats, pot posar-se en contacte amb la Maria Helena en el telèfon anterior.

 

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

11 setembre 2009

El municipi de La Pera va celebrar la diada nacional de Catalunya amb la tradicional arrossada popular. Seguidament, tots els assistents varen poder ballar amb el Duet de Gala. Segons les organitzadores, aquest any ha estat el que s’ha assolit la màxima asistència.LA FESTA MAJOR DE LA PERA5,6, 7 i 8 de juny

A les 10 del vespre del dia 5 de juny, l’hereu i la pubilla del 2008, és a dir l’Stefan Siegert i l’Anna Ferrer, pujaven a dalt del balcó de l’ajuntament per llegir el pregó que tenien preparat i així inaugurar la festa major del 2009. Seguidament, i després del coet de rigor varem anar tots cap al Polivalent per poder veure l’obra de teatre titulada “Especialitat en homes”. Malgrat l’acústica de la sala no és res de l’altre món (i els actors tampoc portaven micròfons), varem poder gaudir d’una estona d’humor provocat pels malentesos i frases amb segones de canvi que s’anaven succeint durant l’obra.

El dissabte al matí, els més petits del poble varen tenir una bona estona per distreure’s tot fent jocs a la plaça del poble, com figuretes de ceràmica, bombolles de sabó, etc.

Pels joves i no tan joves hi havia reservada la sessió de ball que començava a les 12 de la nit i va durar fins cap a les 4. Nois i noies i tothom que va voler varen escoltar i ballar amb els tres grups que tocaven al polivalent.

Diumenge, diada més que festiva pel municipi, en honor a la Santíssima Trinitat, la Cobla-Orquestra Selvatana ens va oferir l’ofici a l’església i seguidament una sardana a la plaça del poble.

Després de dinar, la mateixa orquestra ens esperava al polivalent, per oferir-nos el concert de festa major que, per cert, l’estrenaven aquell mateix dia. Després, aquells qui varen voler, varen ballar durant un parell d’horetes fins cap a quarts d’onze, hora en que l’orquestra va posar punt i final a la seva actuació.

El dilluns, unes 150 persones, segons la comissió de festes, es varen aplegar a la sala polivalent per celebrar el tradicional sopar de germanor i fer la tria del nou hereu i la nova pubilla del 2009. En aquest cas, l’Stefan i l’Anna, varen ser substituïts per en Jordi Sayols i l’Àstrid Chicot. Plegats, varen encetar el ball i després, a ritme de valsos i passos dobles, prèviament preparats per l’ocasió, tothom qui va voler s’hi va anar afegint.

Durant tota la festa es va poder visitar l’exposició ubicada a les antigues escoles velles i es va poder passejar pels carrers del nucli del poble, engalanats per a l’ocasió.

 

EXPOSICIÓ DE PINTURES, ARTESANIA I MANUALITATS

6 i 7 de juny

Durant els dies 6 i 7 de juny i amb motiu de la Festa Major de La Pera, hi va haver una exposició de pintures, artesania i manualitats a les antigues escoles de la plaça de La Pera, que tothom qui va voler va poder visitar i adquirir alguna de les peces.

Tots els treballs eren obra de l’artista local, Mª Angels Pedrosa.

 

JORNADA DE PORTES OBERTES A LA NOVA ESCOLA I EXPOSICIÓ SOBRE LA HISTÒRIA DE LES ESCOLES DE LA PERA I PÚBOL

12, 13 i 14 de juny

Els dies 12, 13 i 14 de juny es varen celebrar les jornades de portes obertes de la nova escola. Aprofitant aquestes jornades es va muntar l’exposició: “La història de l’escola. La Pera 1900-2009”.
Va ser un recull de fotografies i material realitzat a l’escola des de principis del segle passat.

La idea d’organitzar aquesta exposició va sorgir arrel del sopar de dones del municipi, nascudes entre 1960 i 1970, que es va celebrar el mes de febrer. Tot explicant anècdotes de la infància va sortir: “i perquè no fem un recull de fotos de quan érem petites?”. I així va començar tot. L’Anna Sabarí, la Neus Gifre, la Betlem Bertran i la Maribel Rabaña ens vam anar engrescant. Tenint en compte que el tema tenia plena relació amb l’escola i degut al contacte de l’Anna i la Maribel amb l’AMPA vam decidir demanar el suport a aquesta entitat per poder afrontar les despeses, ja que vam voler fer còpies ampliades de les fotografies (com a mesura de seguretat per no malmenar les fotos originals i per millorar-ne la visió de les que l’original era molt petita o estava en mal estat).

En un principi no ens esperàvem pas poder recollir tant de material, especialment les fotografies més antigues (la més vella datava de cap el 1915). La feina més feixuga però alhora divertida va ser posar els noms als components de cada foto.

Ens va animar molt la resposta de la gent, venint una vegada i una altra a veure l’exposició i ens va fer molta il·lusió la visita d’antics mestres, alguns dels quals havien passat per l’escola feia més de 40 anys!.

Volem agrair la col·laboració de tothom qui ens va deixar material, ens va ajudar amb els noms i ens va donar suport. Sense vosaltres això no hauria estat possible.

Recordeu que es poden adquirir còpies fotogràfiques de les fotos exposades (mida 15×20 a 1€ la còpia) i també el DVD amb tot el recull de l’exposició (5 € ). Si hi esteu interessats podeu contactar amb: Anna 972 48 81 36 / Maribel 972 48 84 49.

 

JAZZ PERA

Juliol 2009

El divendres, 19 de Juny, l’església de La Pera es va omplir de gent amb motiu del primer dia del festival de jazz. Un grup de gospel va fer un recital que va durar aproximadament una hora i mitja.

El dissabte, 20 de juny, va ser el torn de Púbol; l’escenari: el Castell Gala-Dalí. Gairebé 200 persones es varen aplegar a dins per escoltar el trio de músics de corda anomenat Trifasic Trio que, apart d’oferir un jazz molt fresc i de qualitat, ens va fer riure una estona pel bon sentit de l’humor d’un dels seus components.

El dissabte següent, el 27 de juny, en Llibert Fortuny amb el seu saxo i 2 components més varen animar la plaça de La Pera; això sí, una hora més tard del què estava previst per problemes logístics. Cançons conegudes i altres de pròpia creació es varen poder escoltar tot prenent un refresc i fent una queixalada, asseguts a l’estil cabaretesc. Aquest any, la plaça de la constitució feia goig perquè estava ben plena per a l’ocasió.

 

HA COMENÇAT L’ESCOLA I EL SERVEI D’ATENCIÓ INDIVIDUAL DE MARES I PARES A LA PERA

Gener 2009

Com sabeu, per l’article publicat per la Regidoria d’Acció Social en l’anterior número d’aquest mateix butlletí, l’EMP consisteix en un punt de trobada per tal de poder aprendre tècniques i coneixements de cara a l’educació dels fills, a través de sessions quinzenals d’una hora i mitja de durada aproximada i tenen lloc a La Pera els dijous, cada quinze dies, de 21-30 a 23 hores a l’aula del segon pis de l’Ajuntament. En la primera sessió, hi varen participar 10 pares i mares del municipi

El SAI té el mateix objectiu, però es treballa puntualment quan es demana, a partir d’entrevistes personals amb els pares i mares, prèvia concertació telefònica. Tenen lloc els mateixos dijous anteriors, però de 15.15 a 16.15 hores, a les oficines de l’Ajuntament.

La persona que ho porta és una especialista en la matèria, prové de l’Associació Girola-Cramp i es diu Maria Helena (Telf: 639.474.722).

Si alguna persopna està interessada en participar en alguna d’aquestes activitats, pot posar-se en contacte amb la Maria Helena en el telèfon anterior.