Tardes de llengua catalana per descobrir els localismes de la Pera

29/07/2022

Serà una proposta gratuïta a càrrec d’Anna Rius els propers dimarts 9, 16 i 23 d’agost, de 18 a 19 h

L’agost vinent les sales de dalt de l’Ajuntament de la Pera acolliran 3 tallers de llengua catalana que serviran per descobrir com es parla a la Pera i quins localismes fa servir la seva gent. Serà una proposta gratuïta a càrrec d’Anna Rius els propers dimarts 9, 16 i 23 d’agost, de 18 a 19 h.

A la primera jornada dels tallers, el dimarts 9 d’agost s’oferirà una introducció l’estàndard de la llengua catalana i la dialectologia. A partir d’aquí s’anirà treballant el retrocés de les variants dialectals a causa de l’estàndard i es farà debat. A partir d’aquí arrencarà un recull de lèxic local de la Pera d’àmbits diversos i se’n farà un glossari. Durant la setmana les persones assistents hauran d’anar pensant més vocabulari per seguir treballant-lo durant les dues sessions següents. A la darrera sessió es farà un recull de topònims del municipi, s’imprimirà un plànol per localitzar-los i se n’intentarà esbrinar les etimologies.

Per participar a la proposta cal fer inscripció prèvia a l’Ajuntament de la Pera: presencialment, per telèfon (972 488 205) o per correu electrònic (ajuntament@lapera.cat). Alhora, cal portar una llibreta o folis, bolígraf o llapis, goma o corrector i retoladors per subratllar.