The Gramiphone Allstars Big Band omple la nit del Festival ÍTACA a la Pera

20/06/2023

The Gramophone Allstars Big Band va penjar el cartell d’entrades exhaurides ahir a la plaça Catalunya de la Pera, on va néixer el festival ÍTACA ara fa 11 anys

El Festival ÍTACA va penjar dissabte el cartell d’entrades exhaurides: va completar l’aforament la plaça Catalunya de la Pera amb l’ska jazz de The Gramophone Allstars Big Band. El grup liderat pel bisbalenc Genís Bou hi presentava Love Letter, vinil 10’’ inspirat en el llegat de The Skatalites que combina composicions originals i versions: l’amor envers la llegendària banda jamaicana es va entreveure a cada compàs i es va fer evident en múltiples referències, musicals i gràfiques. La vetllada va retornar a l’esperit original del JazzPera, on fa 11 anys va brotar l’embrió d’ÍTACA, tal i com es coneix avui.

Sempre amb l’ska jazz per bandera, The Gramophone Allstars van mutar en big band amb l’aclamat Jazzmaica (2014), que fins i tot es va publicar al Japó. Amb el següent disc Maraca Soul (2017) van obrir el ventall rítmic a altres sonoritats caribenyes com el boogaloo o el calypso. Posteriorment han publicat tres discos de curta durada: The Reel Influence, el single Let’s Get It On (versionant Marvin Gaye) i aquest darrer Love Letter. A la Pera, la big band liderada per l’empordanès Genís Bou, a més dels sospitosos habituals.

*Fotografies cedides pel Festival ÍTACA