Empordanet a Escena arriba a la Pera amb 'Miranius' de la companyia De Paper

09/02/2024

El circuit d’arts escèniques que ofereix una programació variada per a tota la família enguany fa parada al municipi per primer cop

El circuit d'arts escèniques Empordanet a Escena arriba a la Pera per primer any. Serà el proper diumenge 18 de febrer, a partir de les 18 h, al Polivalent, per oferir una funció de Miranius de la companyia De Paper (es poden adquirir entrades a través d'aquest enllaç). La proposta teatral relata la història d’un paisatge on cada animal, cada arbre, cada pedra o cada meandre del riu hi té el seu encaix, i amb cada moviment fan néixer noves figures, noves realitats. «Grills, aranyes, abelles, ocells, talps i formigues; la vida s’escampa per tots els racons»: Miranius és «l'aventuira de mirar el món», un espectacle amb música i titelles sobre la coexistència de diverses espècies animals, i sobre les conseqüències que hi té l’empremta humana. 

De Paper són Joan Alfred Mengual, artista visual i titellaire, i Núria Lozano, músic. Des del 2014 han estrenat 4 obres de teatre multidisciplinari i diversos discos, stop-motion i videoclips. Han passat pel Festival Grec de Barcelona, FIT de Cerdanyola, Joc al Ninot, Mostra d'Igualada, Feten de Gijón, Petit Festival de Sant Joan d'Alacant i nombrosos cicles escolars. Amb el seu últim espectacle, Miranius. L'aventura d'habitar el món, han guanyat el Premi Xarxa Alcover de la Mostra d'Igualada 2022, Premi Xesco Boix de la revista Enderrock a millor disc de música familiar 2022, Premi de la Crítica a millor espectacle familiar 2022.

El circuit d'arts escèniques Empordanet a Escena
Empordanet Escena és un circuit d’arts escèniques que ofereix una programació variada per a tota la família i que enguany fa parada a la Pera per primer cop. Neix el 2018 amb la voluntat de generar moviment cultural als municipis amb pocs habitants, unint els esforços dels diferents ajuntaments participants amb una programació conjunta, engrescadora i d’una qualitat indiscutible. Mitjançant les arts escèniques, busquem la col·laboració entre municipis per afavorir el desenvolupament local i social amb la circulació de persones. Per a més informació es pot consultar el seu web.